سلام خدمت آقا وحید عزیز.
آقا تو این چند روز نمیدونی من چی کشیدم ؟!!!!!
یه روز صبح که از خواب پا شدم رفتم pc رو روشن کردم بعد رو اولین و تنها بوکمارک مرورگرم کلیک کردم که دیدم گوگل خطای نبود چنین سایتی رو میده کمکم داشتم سکته میکردم که یهو یاد فیلتر شکن افتادم گفتم شاید به دلایلی فیلتر شده اما وقتی با فیلتر شکن او اخطارو داد کلی افسرده شدم باز بهخودم این امیدواریو دادم که شاید سایتش درحال بروز رسانی باشه .
تو این مدت روزی 60 بار میفتم تو سایتش که ببینم باز شده یا نه اما هیچ خبری ازش نبود تا جایی که حتی دیگه تو لیست سرچ گوگل هم نمیومد انگار که از اول همچین سایتی نبوده.
وقتی که یاد اون آموزش های زیبا میوفتادم کلی حرص میخوردم که چرا ازشون کپی نگرفتم.
(شما و کامران میدونید چه سایتی رو میگم)
بیشتر قصه من این بود که تو کل کشور تنها کسی بودید که داشتید مرحله به مرحله آموزشو قرار میدادید که یهو همه چیز محو شد !!!!!!!!!!!!!!!!
وقتی که دیگه کامل از وجودش نا امید شده بودم تو سایت هایی که قبلا شمارو دیدم رفتم گفتم شاید چیزی گفته باشد یا خبری داده باشید که ناگهان به این پست آقا کامران برخورد کردم.
RE: ساخت تابلو روان و ساعت هوایی گردون یا همون Propeller Clock با موتور فن !!!
سلام دوستان اگه به ساختن تابلوی چرخان علاقه دارید به پست زیر سر بزنید دوستان بصورت کامل توضیح دادن
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اولش توجهی نکردم راستش زیاد امیدوار نبودم که اونم درست توضیح داده باشه.
اماااااااااااا وقتی اسم شما رو تو اولین پست دیدم کلی حال کردم انگار دنیا رو بهم دادن.
خدایی خیلی خوشحال شدم امیدوارم که اینجا هم شاهد آموزش های خوبتون باشیم.
حالا یه درخواست دارم که البته اونجا هم این درخواستو کردم که اونجا مفصل توضیح دادید ولی نکات ریزش رو گفتید بعدا میگید که قسمت نشد......
اگه امکان داره هنوز که از بحث سخت افزار خارج نشدید راجع به تولید ولتاژ توسط سیم پیچ هم توضیح بدید.
نقل قول از خودتون تو اون سایت :
چند تا نكته رو ساده و خلاصه وار در خصوص ساخت ترانس ميگم كه اگه رعايت كنيد حتما" نتيجه ميگيريد :
1- به هيچ وجه براي تست سيم پيچ ساخته شده نبايد از ترانسهاي معمولي استفاده كنيد . چرا ؟
دليلش واضحه : چون در اين ترانسي كه ما ميسازيم هسته وجود نداره بنابراين قدرت القائي به مراتب كمتر از ترانسهاي معموليه و در واقع ، بيشتر داره اتلاف انرژي صورت ميگيره تا القاء !
سؤال : پس بايد چيكار كرد كه حداقل بتونيم ولتاژي به اندازه مصرف حداكثري مدارمون از سيم پيچ ثانويه دريافت كنيم ؟
جواب :
دو راه وجود داره ... اول اينكه ولتاژ در سيم پيچ اوليه رو بالا ببريم كه خوب امكانش تا يه حدي مجاز خواهد بود و بيشتر از اون ، هم خطر داره و هم عاقلانه نيست !
و دوم اينكه فركانس نوسان در سيم پيچ اوليه رو بالا ببريم تا عمليات القائي بهتر صورت بگيره (توجه داشته باشيد كه فركانس برق شهر 50 هرتزه و اين براي كار ما يعني هيييچ !) پس اين دومي مقرون به صرفه تر و عاقلانه تره . هرچند بازهم محدوديت فركانسي وجود خواهد داشت . اما قدرت مانور بيشتري رو اين قسمت ميتونيم داشته باشيم .
بنابراين ما ميتونيم تلفيقي از اين دو روش رو بكار ببنديم تا نهايتا" نتيجه مطلوب بدست بياد .
2- حتما" حتما" هر دو سيم پيچ بايد در يك جهت و همسو با هم پيچيده شده باشند و ترجيحا" از چپ به راست و از بالا به پايين .
(گفتم ترجيحا" چون خودم از بالا به پايين پيچيدم و خيلي خوب هم جواب گرفتم . چيزي كه بيشتر اهميت داره ، هم سو بودن جهت پيچش سيم پيچ هاست )
3- نكته مهم ديگه اينه كه ما در مدار خودمون به ولتاژي بيشتر از 6 ولت كه اون هم با يك رگولاتور بايد تبديل بشه به 5 ولت ، نيازي نداريم . پس بايد در طراحي ترانس ، تمام توجه خودمونو معطوف كنيم به دستيابي به جريان بالاتر نه ولتاژ !
مثلا" من حداكثر جريان مصرفي مدار ساعت چرخان ساخت خودمو كه شامل 22 تا LED هست مثال ميزنم :
براي هر LED حداقل 10 ميلي آمپر براي نوردهي كافي + مصرف بقيه قطعات مدار ، كلا" چيزي حدود 250 ميلي آمپر جريان نياز داريم .
توجه كنید كه الان تو بازار ، ترانس ، اونهم با هسته آهني ! با جريان 200 ميلي آمپر دارن ميفروشن . پس ما كار نسبتا" پيچيده (اما در عين حال با كمي دقت ! ) نه چندان مشكلي پيش رو داريم كه قراره بدون هسته ، 250 ميلي آمپر جريان از خروجي تهيه كنيم !
5- اگه كمي با اصول ساخت ترانس آشنايي داشته باشيد ، پس حتما" ميدونيد كه ترانسهاي موجود در بازار ، چون كاهنده ولتاژ هستند ، بنابراين افزاينده جريانند (البته در حد مشخصات نامي ترانس ! اينو گفتم تا يه وقت با CT هاي نيروگاهها مقايسه شون نكني).
نحوه محاسباتش از حوصله اين بحث ، خارجه .... اصلا" نيازي هم فعلا" به دونستنش نداريد .
فقط اينو بدونید كه اگه بخواهيد جريان خروجي بيشتري داشته باشي ، بايد امپدانس سيم پيچ ثانويه خيلي كمتر از امپدانس سيم پيچ اوليه باشه . به همين خاطر ، در ثانويه سعي كنید از سيم نمره بالاتر (البته نه ديگه خيلي بالاتر از اوليه) ولي در عوض با يه مقدار تعداد دور بيشتر استفاده كنيد .
اين مواردو رعايت كنید ... انشاا... جواب ميگيريد . هرجا هم مشكلي بود بنده تا جاییکه سوادم اجازه میده در خدمتم .
دوستانی که تمایل دارن از این روش استفاده کنند توجه کنند :
فعلا" سراغ قسمت سیم پیچ اصلا" نرید تا خودم دوباره با تکیه بر تجربیات قبلی که در این خصوص دارم ، بسازمش و با اطلاعات کامل و بدون نقص ، بهتون بگم با چه مشخصاتی و چطور ترانسو باید بسازید .
دوتا دونه از عکس هارو هم قرار دادم.
ببخشید اگه هنوز نیومده اینهمه درخواست دارم.
راستش اگه میشه راجع به نوشتن بصورت صاف هم توضیح بدید نه گرد .
میدونم سوالم راجع به قسمت نرم افزار میشه اما خواستم بگم که هر موقع خواستید شروع کنید اگه امکان داره این مورد هم توضیح بدید.
یا حق.